I don't care

Saturday, December 19, 2009
It's snowing here!!!!yeayy!!
Love winter for the snow
but hate it at the same time coz it's unbearably cold.

to my girlfriends
rindu korg!!!huhuhuuuu


Hope korg sume happy2 je
and do take care ye:)

layan~~~~~~

I Don't Care by 2ne1
Just love Dara and Bom..so cute!!





Sori..takde mende nak tulis pun..

just want to let my friends know that I really miss them..so much!!!
Love you guys too
huuuuuu

Selamat Hari Lahir:)

Monday, November 23, 2009

Happy Birthday Nor!!!!!

Hari ni birthday my sister.Nur Izyan name die.Tapi dari kecik family ktrg panggil die Nor and lekat laa sampai skrg ni.Tak ingat mcm mane leh start panggil die Nor.Sedar2 mmg da panggil ngn nama tu.

Jeles gle ngn die ni coz skrg die tgh cuti kat umah.So die dok lpak je laa kat umah.And tadi baru je dpat msg from my mum..dorg tgh celebrate birthday Nor kat umah.Aduii..jeles nye mimi..

To my beloved sis..Kakak always love you.muahhhhzz..Be a good girl k..and dok kat umah tu sile laa belajar masak ye jgn asyik tgk drama korea je..hahaaa..belajar rajin2 ye.



Layan jap lg Fly Me To The Moon.You're Beautiful version:)
Fly Me To The Moon...



Till here!!

Autumn love story

Thursday, November 19, 2009


Is autumn a season for love? hmmmm..
I don't know..maybe yes and maybe no..


Autumn Love

Autumn blows love amongst the trees
and caresses their leaves with colour;
Kissed with scarlet, amber, rust -
whispers of orange for another.

Brown and claret blown here and there
by the Painter with so much love;
Leaves change their colour in Autumn -
because they feel that love.

As we watch, with awe, we somehow change -
we feel happy and everything is good;
Our world is right, because we see
autumn’s kiss above the trunks of wood.
If leaves change colour with autumn’s love,
surely it changes us, too;
A bounce in our step, a happy heart -
love transforms me and you.

Found it here


Autumn as in other word we also call it Fall..Fall as in Fall in love<3
hahaa..I'm really good in merepek meraban kan..



Because for me autumn is kinda brings some romantic feelings and warmth. Especially when you're looking at the beautiful autumn leaves at the mountains or at the park.It's just give you sort of warm feeling inside even when you're in the middle of life crisis. or att least I felt this way.

Today when I checked at Yahoo Japan at the Entertainment page, there are several HOT news of the Japanese celebs being in relationships and getting marrried. Including the one that reported Yamapi and Kitagawa Keiko were seen together holding hands. Maybe they were on a date. Not the gossips that I care but the number. Selalu mimi check je news tapi hari ni banyak sikit. Maybe the celebs also in the mood for love.






Last weekend, ktrg gi jalan2 kat Daisen.Best sangat coz rasa dah lama tak jalan.And the best part is sume free coz gi ngn skola.hehee I love it!!!Ingat nak tengok koyo (autumn leave) but we ended up jalan-jalan je and amik gmbr.After that ktrg gi Tottori Flower Park.Mimi memang suka bab amik gambar ni:)

with balqis

coz lambat 15 min kami kene marah ngn sensei





suka sgt tmpat ni coz cantik!!!!
us with 2 org sensei yg 'baik'




I believe not only the celebs are in love love mode. Ade jugak my friends yg in love love mode skang ni. Mimi always cheer for your love:)
Till here!




earrings

Saturday, November 7, 2009
Hi!!
Rase macam baru je update blog tapi dah lama rupenye..So after the last post..mimi found that ade gak my friends yg tgk cter super duper cute ni..You're Beautiful ;p hihiii keep watching guys..and for those who still looking for new korean drama I'd like to suggest this drama..

next..nak cter pasal my fav earrings..I got my ears pierced when I was a baby..so I don't know how it felt back then..But if I got to choose to do it now,I think I don't want to do it..coz it hurt..so,I'm so impress with those yang byk wat pierce kat telinga dorg ke kat mane2 ke..huhuu ngeri nye kalau fikir~~

To tell the truth..mimi agak takut nak pakai earrings sendiri..until lately baru mimi berani nak pakai sendiri..cos selalu mak mimi yang tolong pakai kan..hihii cam budak-budak;p
My earrings are usually simple and adorable in my eyes..Let's check it out..

1)little flower
got this baby for RM5..cheap but I like it very much..
(abaikan price kat pic tu ye..)

2)sweetheart
love the design coz so simple..

3)sweet pinky
tak pnah pkai lagi..so this one will be the next ;)

4) White hearts
Love this baby so much..simple but so adorable..
stop wearing this pair coz it makes my ears hurt..huhuuu

Love all my earrings especially the one that I got from my parents. (not in the pic) Left it at home.I'll wear it again someday..

When you want to find your new earrings or anything,you should take your time in choosing them.No rush honey..take time and you'll get want you want..
I'll keep looking for my next earrings:)

p/s name2 earrings tu mimi saje je letak..hihiii not their real name k


Till here..take care;)

A.N. JELL

Monday, October 26, 2009
Lame betul tak update blog..keadaan yang memaksa mimi tak update blog..cheewahh..
Hari ni mimi nak introduce one new korean drama.. mimi br je start tgk drama ni..after Boys Over Flowers hari tu ni kire second korean drama yg mimi tgk for this year..
Lame plak tak tgk drama korea..drama jepun slalu layan je..



Ok..tajuk drama tu You're Beautiful..the drama is about a famous idol group named A.N JELL.. group ni ade 4 org members..one of the members tu new member named Go Mi Nam..But the real Go Mi Nam has to go away because of his injury.. and his twin sister Go Mi Nyu has to replace his place to join other member Hwang Tae Kyung , Jeremy and Kang Shin Woo..so the drama revolve aroud their behind-the-scene life as an idol plus their personal problems..best gak layan cter ni..coz dorg memang kakkoii!!! and tak heavy sgt and banyak funny part:)Especially Jeremy's character yang agak funny:) Talking about Jeremy,his character played by Lee HongKi..he's from FT Island group and Oya's fav band..( wondering if she still like the group or not..hmmm..)

Drama ni still on going..aiyaaa~~lame nye nak tggu ending..huhuu

layannn~~~

Till here..hope korg semua sentiasa happy:)

Lebaran

Sunday, October 4, 2009
Pertama sekali mimi nak ucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin kepada semua ye... even dah agak lambat:)Alhamdulillah syukur tahun ni pun macam tahun lepas mimi sambut raya ngn keluarga kat Msia... sepanjang duduk kat Jepun ni time first year je raya kat perantauan ni sedih sangat time tu tapi nasib baik ada ramai kawan kan so tak la terasa sangat kesyahduan pagi raya tu...



Macam tahun lepas tahun ni pun family mimi ade theme colour utk raya first Tahun ni warna ungu!! tahun lepas pulak kale maroon... hmm tahun depan punya tak decide lagi... Kebetulan pulak, banyak family around me yang tema raya die kale ungu tahun ni... Jiran mimi ade laa lebih kurang 5 family yang kaler ungu... mak mimi ckap jiran sepakat:) and then mak cik mimi nye family pun ade yg kale ungu... meriah laa~~



Pagi-pagi raya macam biasa ada sesi bermaafan lepas tu baru bertolak balik kampung kmpg dekat je dalm 30 min dah smpai dah so family mimi memang takde laa pengalaman balik kmpg jauh2 ni

yang best nye raya mimi still lagi dapat duit raya tau~~ lepas tu skng ni cousin2 yang da keje pn da stat bg duit raya kakkoii sgt!!! bila laa turn mimi nak bagi duit raya pulak ye hmmm mimi terfikir sampai umur berapa boleh dapat duit raya ye... ke klau kite still belajar kte dpat duit raya hmmmm tunggu dan lihat laa ye...best nye pasal duit raya ni, yg besar dapat duit raye banyak sikit hihiii terima kasih sgt2~~

time raya makan memang tak igt...adoi!!! makan sedap je sepanjang masa...yang best mak masakkan my fav ayam masak merah!! sedap!! pikir pasal makanan terus jadi lapar ni...
time raya ni laa nak berjumpa dengan saudara-mara kan...lagi2 duduk jepun ni, kalau balik pun tak sempat nak jumpe...dikesempatan hari raya ni sempat laa jumpa mak cik, pak cik, sepupu semua tapi tak semua pun sempat jumpa...

sebelum mimi balik, sempat jugak mimi beraya umah kawak2 sekolah kat area Banting...Best sangat coz dah lama tak jumpa kawan-kawan sekolah kan Lepas tu bukak balik citer yg lame2 time sekolah dlu buat mimi rindu kat sekolah n kawan-kawan...Hope dapat jumpa lagi ye:) Thanks jugak to kawan-kawan yang sempat datang umah mimi ye:) next year datang laa lagi~~

homesick plak jd nye~~

till here for now:)

Home so sweet

Wednesday, September 16, 2009
Hari ni dah msuk 4 hari mimi balik Msia..kat rumah ni selalu je on9 tapi malas sgt nak update blog..main fb je..hehee..so I arrived at KLIA around 4.30 pm (waktu msia) last saturday 12 sept. As you all know, mimi balik sorg from Kansai. Tapi Alhamdulillah kat airport I met sorg kakak ni.. He came to Kyoto for a seminar and ktrg pn berkenalan..while waiting for bording ktrg duk borak2..tp ktrg tak duduk skali dlam flight coz mimi dah check in dulu..After boarding I thought there's nobody will be seating beside me, but then ade gak org duduk.. best laa sebab dia pun peramah kan.. and yang paling terkejut nya..dia kenal my very bestfriend:)

Flight form Kansai to KLIA lebih kurang 6 jam lebih laa..lebih kurang..I thought I'm going to sleep all the way but I changed my mind.. I watched movies instead.. I'm so so excited when I saw Yatterman on the list..Basically because I haven't watch it yet and and it's Sakurai Sho's film!! ( derr~~ ).. This movie is so in my movie list to watch.. It's nice to watch him in a movie because I've been watching lots of his variety shows lately..so in the movie I got to watch another side of him being a superhero..yeah..he's really talented..

ZZZZZZZZZZZZZZZZZ



ok..That's the part when I fall asleep in the middle of the movie..hahaa.. and this is the only part that I sleep along the journey.But the movie was fun and I loved it mostly because of Sho. For the second movie, I watched 余命1ヶ月の花嫁 'Yomei 1kka getsu no hanayome' or April Bride. A sad story based on a real story. I watched the real documentary of Chie the breast cancer patient during her final days of her life on tv last time. The story is so sweet and sad because she was be able to be a bride when she only got 1 month left before she died. For the third movie, I watched The Proposal tapi tak habis laa sebab dah nak ready for landing. So sweet..


For that day , mimi berpuasa lama sikit dr biasa for about 16 hours and I'm super exhausted. Kalau bermusafir org kate boleh je tak puasa but I decided to puasa je. Alhamdulillah mimi tahan gak. And the climax of the day, Mimi jumpa my beloved family!! yeay!! First time berbuka ngn family this year memang best!! Buka kat luar hari tu with lauk yang sedap2 belaka sampai mimi rasa perut mimi pun terkejut..hihii


ok till here for now:)

Pulang marilah pulang..

Friday, September 11, 2009
Baru je semalam tulis pasal weather lately yang best+ sejuk..tengok-tengok hari ni panas terik laa pulak..pening kepala bila jalan kat luar..adoi!! nampak nye summer seems don't wanna go lagi..


Malam ni mimi naik bus gi Osaka..sampai kat Osaka pagi-pagi and terus gi Kansai Airport..Kena sahur dalam bus laa nampak nya..tapi yang best nya tyme buka, buka kat Msia with my beloved family!! tak sabar nye!!


No plan nak wat pe atas flight 7 hours.. I think I want to start reading this jap novel... Ballad 名もなき恋うた.. actually novel ni ada movie yg bru premiere last week with the same title..macam best gak cter tu tyme tgk thriller movie ni..tunggu dan lihat laa berapa lama mimi spend time baca novel ni..





hmmmm..rasa nya mimi TIDO , TIDO n TIDO je dlam flight nnt..hihiii



Till here

bersiaran dr msia plak bsok:)

Autumn

Thursday, September 10, 2009
Lately mimi banyak dengar lagu yang sedih-sedih..
sambil dengar lagu sambil bergenang air mate..cewahh~~
bukan sebab pe..coz lirik lagu2 tu memang touching abes laa..
n kadang-kadang tu even lagu yang slalu dengar pun boleh jadi lagu sedih for me...
or maybe coz before ni tak berapa menghayati sgt lirik lagu tu kot..

TAPI TAPI..
I'm not in a sad mood right now..
Mimi sungguh gumbira!!
coz sabtu ni dah nak balik umah!!yeay!!
beg besar pn dah smpai airport kot..
tinggal tggu mimi gi amik je..
Even balik sorg pun insyaAllah mimi ok je kot..
sbb last spring holiday pn balik sorg gak..
tapi balik sini balik with balqis..
huhuuu..tak nak cter pasal balik jepun balik..sedih~~

I'm just so happy dapat balik puasa ngn raya..even sekejap je..
syukur sangat2:)


ok next story...A few days ago I had a little talk with my sensei..
He said that skarg ni dah masuk musim luruh..
hmm..tapi mimi rasa I'm still in summer mode lagi..
bile fikir balik about weather lately memang agak berbeza sket laa..
skrg dah sejuk sikit..dah suzushii~~
rasa cam tak caye je coz last week pun still panas terik..huhuu
say hello to autumn and goodbye to summer:)
we'll meet again next year ek..iA..


Till here

My Girl

Sunday, September 6, 2009

Att. : this post contains fan girl thingy :)


ok That's the title for Aiba Masaki's upcoming drama for TV Asahi, MY GIRL
and and this is the first time he'll be the lead role and I'm so can't wait to watch it( of course!! )

Way to celebrate 10th years of Arashi!!!

The drama is described as an "ultimate love story” revolves around a 23-year-old man named, Kazama Masamune. During high school, he had a girlfriend four years older than him, but she suddenly leaves to go abroad. Six years later, he receives news that she has passed away. In addition, she secretly gave birth to Masamune's daughter. Now the five-year-old daughter, Koharu, is returning home to Japan, and Masamune must raise her
. (from dramawiki )

video

Aiba:あの日、君が僕以上泣いてたかもしれない
You may have cried more than me on that day

Girl:これがあれば寂しくないて
If you have this,you're not going to be lonely

You can hear Aiba's sad voice here..
I almost cry watching this even it's just a few secs of drama cm..
or maybe I terlebih emo je hihiii:p


So looking forward for this drama:)




Cerite semalam

Saturday, September 5, 2009
Semalam keluar gi makan okonomiyaki..Ni pasal tengok balik drama Hana Kimi laa ni..coz there's one funny scene of Nakatsu ( Ikuta Toma ) eating Okonomiyaki..and I just feel like want to eat it..bile fikir balik memang dah lama tak makan..last time makan pun bulan 4 hari tu..time buat welcoming party for the new juniors..Plus, malas nak masak pape so pergi la kedai kat depan college ni..jalan kaki..best gak jalan-jalan tyme malam..semalam bulan penuh pulak tu lawa sangat!!


So menu berbuka semalam okonomiyaki la!!we chose to have udang and corn+cheese..At first I thought I'm good at making it but end up messing up..Take a look..hihii..tak jadi bulat langsung..it may look not so good tapi sedap je!! Lepas ni kena practise buat banyak kali biar jangan jadi hancur cam ni lg:)



hissshh..tak sabar nye nak balik umah:)

Juadah berbuka

Sunday, August 30, 2009
Juadah berbuka puasa biasa-biasa je. Sepanjang Ramadhan ni jarang sangat la masak sendiri. Banyak makan kat luar je. Senang. Nak kata sedap sangat tu takde laa tapi boleh laa..


26 Aug: keluar makan Japanese food..makan nasi ngn lauk ikan..sihat pun sihat..yang penting murah ye..boleh sep bajet:)


27 Aug: Hari ni gi Yamagata..Time sampai sane Ida da masakkan suma siap..tinggal makan je..sedap sangat!!Dah lama tak makan masakan melayu..Menu:nasi+ayam masak kicap+sup sayur+telur goreng..Lagi tambah best sebab makan ramai-ramai:)


28 Aug: Hari ni pulak makan sushi kire Jap food laa:)


29 Aug: Hari pulak berbuka ngn Indian style food kat Shibuya..marvelous~~




30 aug bersamaan hari ni..mimi buka ngn Krispy Kreme donat je..

Makan nasi jugak laa..gi Joyful makan tadi..makanan jepun lagi hari ni..huhhh~~nak masak sendiri malas sangat..mimi mimi..

sorry for entry yang sangat laa boring from aku yang takde idea nak berblog~~


+Happy Birthday to Matsujun:)+
松潤と嵐がいつも素敵でありますように

Puasa

Monday, August 24, 2009
Hari ni dah masuk hari ketiga berpuasa. How sad kena puasa sorang2 kat sini. Technically takde laa sorang2 but less people because semua dah balik Malaysia. Juadah berbuka puasa pulak ala kadar je buat alas perut. Agak exaggerate here. Tapi memang betul laa coz malas nak masak 'hebat-hebat' and banyak-banyak. Nanti kalau tak habis, membazir je kan.

Hari 1st and 2nd puasa tak keluar gi mana-mana. Duduk berteduh je dalam umah. Dah laa panas kat luar tu. Takut pulak pengsan ke apa ke. Exaggerate lagi:) And then malam semalam tido awal. Selalu nya tak tido until Subuh. Apa lagi..mimi message ayah mintak tolong call bangun Sahur.hihii.. Nasib baik laa ayh call kalau tak,sure tak bangun sahur.Tido mati:)

yosh!! ガンバロウ!!


Lately rasa macam cerita pasal virus H1N1 tu dah agak reda kat Jepun ni. Tapi.. baru-baru ni my junior told me that his friend kena tahan kat ward sebab kena virus tu. And maybe dia kena virus ni kat Tokyo while spending summer holidays. Tu la kan kadang-kadang kita tak boleh nak jangka apa yang akan jadi kat kita. Hanya Allah yang tahu.Hopefully dia akan cepat sembuh.

SELAMAT BERPUASA!!

Selamat berpuasa!!

Friday, August 21, 2009
sekarang ni pkul 2.10 pg..nak tido ke nak stay sampai subuh..hmmm
dah beberapa hari ni mimi stay up tunggu masuk Subuh..skrng masuk waktu pkul 4 pg.. kalau tido laa sure nanti liat nak bangun solat..kalau kat rumah senang laa sebab ada mak ayah nak kejutkan bangun..skng ni kena bangun sendiri..

kalau besok plak waktu camni sure tengah sahur coz nak puasa..terasa sekejap je dah nak masuk bulan Ramadhan balik padahal dah setahun dah.. cepatnya masa berlalu..


Kalau kat rumah, teh panas memang mesti ada laa tiap kali sahur..kaw kaw punya~~
lepas tu kalau agak-agak takde selera, mak sure masak kan maggi kari..yummy~~
best nye laa puasa kat rumah..time buka puasa tak payah cakap laa..kalau boleh habis satu bazar ramadhan tu nak borong kan~~

Last year memang balik before puasa..so sempat laa puasa sebulan kat rumah..
this year balik lambat sket..dah tengah2 puasa br balik..atas sebab2 yang tak dapat dielakkan..
tapi mimi tetap bersyukur..ye laa kan still boleh balik puasa and raya!!;) Tak sabar sgt2 ni nak balik!!

to all SELAMAT BERPUASA~~
Semoga kita mendapat pahala berkali ganda dengan amalan yg kita lakukan sepjg bulan Ramadhan ni:)

Plumeria

Wednesday, August 19, 2009
Sempat jugak mimi 'berfoya-foya' sebelum masuk bulan Ramadhan tahun ni:) Semalam dengan semangat nye mimi meredah kepanasan summer ni pergi ke town..Asalnya nak amik Arashi’s latest album All The Best 1999-2009 yg mimi tempah last month..Yang limited edition tau~~

Lepas tu jalan-jalan kat shopping mall, lalu depan panggung wayang ttbe rase nak tgk movie..Last time tengok wyg last month tgk Harry Potter.. Act.,dah lama dah nak tgk Gokusen the movie ni tapi takde kawan je..kalau nak tunggu orang teman memang rasanya sampai bile-bile takde org teman..So,tadi mimi decided gi tengok sorg2..cheh..cam adventure sket:p

Ada la sorg ni..pernah cakap kat mimi..

'alaa..cter gokusen drama die sume same je..ko dah bleh tau da jalan cter die ngn gaya Yankumi tu lawan org jahat..bla..blaa'

Memang laa betul kot tapi still I want to watch it:)

Oklah..yang nak dijadikan crite nye..mimi pergilah beli tiket wayang..bagi duit 1000yen..pastu kakak kaunter tu tanye mimi nak pilih seat mane..time tgk kat screen tu unbelievably semua seat kosong!!! kakak tu kata 'pilih laa suka hati nak seat yang mana satu~~'..seriusly mimi tak percaya..yealaa ni laa first time mimi beli tiket wayang tapi takde orang lain~~boleh jadi mimi tengok wayang sorg2 je dlam 1 panggung tu kan..Tapi kakak kaunter tu kata ' takpe nanti ada laa orang lain dtg tu..' Maybe jugak coz mimi beli tiket tu agak awal tadi..

So nak tau kesudahan nya??



At last....3 orang je yang tengok movie tu dalam bilik yg besar tu!!! record mimi laa~~
3 org tu, mimi sorg lepas tu ade dua org japanese yang masuk..dorg tu duduk seat belakang skali..mimi pulak amik seat tengah2..rase cam tgk wayang tu sorg2 je..hihiii.. satu pengalaman yang menarik laa for me;) and movie die memang best!!

Mimi rasa mimi tengok movie ni dah lambat sangat kot..The Movie was released in 11 July..Maybe org2 jepun ni awal-awal dah tengok kan so skrg dah takde org tgk or maybe hari ni weekdays..so tak ramai org tengok wayang..Mula-mula mimi ingat tengok movie sorg2 will be lonely but nuhhh..I enjoyed it very much:) Looking forward to do this again some other time..


and for this movie the theme song is プルメリア ~花唄~ (Plumeria ~ hana uta~) by Aqua TimezPlumeria

saje je guna name lagu tu for title post ni;p

Musim panas tahun ni..

Saturday, August 15, 2009
Wa~~dah lama mimi tak update blog ni..tup tup dah masuk bulan 8..n yang sedihnya masuk bulan 8 ni means that cuti musim panas dah mula..ramai laa kawan-kawan mimi yang dah balik Malaysia..jeles!! Korg cepat laa balik sni balik..dah rindu dah nak borak lama-lama kat phone ngn korg:(
Tapi tak pe laa..mimi wish korg have a very very nice holiday and enjoy with family and friends kat Msia ye..As for me, I will only be back for Raya..lambat lagi laa~~tak sabar nye nak balik even kejap je..
Next..nak cter pasal tahun ni punye summer..kalau kat jepun ni speaking of summer, mesti terbayang hanabi ( fireworks), umi ( pantai ) , summer holidays etc..memang laa semuanya best belaka tapi kan ape yang mimi kureng suka sket pasal summer ni coz terlampau panas !! lepas tu kalau keluar tak pakai sunblock kejap je dah kena sunburn..habis hitam jadinya kalau tak percaya tengok laa pic mimi sepanjang summer ni..( tapi kalau biasa pun bukan laa mimi putih sangat pn:p )

1 Aug: Pergi tengok hanabi kat Lake Shinji..Last year tak pergi so this year pergi laa..Pergi ramai-ramai naik pengangkutan utama kat sini iaitu beskal:)


8 Aug: Pergi pantai dekat Matsue ni..Kitaura nama dia..nasib baik laa keluar awal dr asrama sebab ktrg sesat nak carik pantai tu..Tapi nasib baik laa ade navi Iphone so dapat laa carik pantai tu akhirnya..mimi ngn balqis duduk kat tepi je tak mandi pn..Fyqa, Nurul & Salleh je yg gi mandi laut..Ni la first time gi berkelah kat laut jepun ni..best!!!

Kitaura


Lambaian fyqa:)



Banyak benda sebenarnya nak buat time summer holidays ni tapi yang paling penting kena study~~Wish me luck!!

明日晴れるかなぁ

Friday, July 24, 2009
Awan mendung menyelubungi hari mimi:(





明日晴れるかなぁ( ashita hareru kana)-Will it be fine weather tomorrow

Melangkah ke alam 22 tahun:)

Saturday, July 18, 2009
Hari ni dengan rasminya umur mimi jadi 22 tahun..wa!! no more forever 21.. and hari ni hari yang sangat best !!


(credit to Oya)



from soujiro creative artz

will update later..hihiii:)

Countdown bebeh~~

Friday, July 17, 2009
Last day of being 21..yeah:)

Menghabiskan masa dengan lepak sambil makan pisang yg dipotong+Hershey's choc syrup+choc chip+almond slice.. (sedap!!) sambil tengok cter How I Met Your Mother..

Malas sangat nak study:(

曇りのち快晴

Thursday, July 16, 2009
曇りのち快晴=cloudy,fine weather later:)

I woke up this morning hoping for fine weather but it turned up raining.Tapi takpela sebab lately panas sangat-sangat.Nak pergi kelas pun malas.So kalau ujan sejuk laa sikit bumi Matsue ni:)

Lepas tu bangun pagi td, dapat message from Nina..aka..Auntie Nina kite tuu..Nina gtau dia dapat 1st niece..siap send gmbar sekali..comel sangat..tak tipu..nak tengok pic baby tu click here.. ( Nina..jgn marah aku citer pasal anak sedare hg;p )


baby Pictures, Images and Photos

I'm really hoping that this cloudy day will pass quickly..

Inikah perasaan di'reject'??

Monday, June 22, 2009
ok..I didn't make it to University of Gunma:(

MySpace





sad





sad






sad






sad






sad






sad





sad

MySpace


enough Mimi!!
wake up and prepare for the next..

Ya Allah permudahkan lah jalan ku..

Baka kakkoii..

Tuesday, June 9, 2009
Lately suka sangat tgk Arashi esp Sho chan..hehee....so cute!!MySpace



Sho n Matsujun in bakakakkoi (stupid-cool) vid



Nerdy Arashi chan..MySpace



n love so much their song for Sho's latest drama 'The Quiz Show'(nice drama!!)..Ashita no kioku ( Tomorrow's memories )



MySpace*Addicted to ARASHI*Sho-Matsujun-Leader-Aiba-Nino*

My girls are coming to town!!

Friday, May 29, 2009
sing the title with the "santa claus is coming to town" song's tune..lalaaa


Happy weekend to all of you!!
Hope you guys will have a GREAT weekend..
as I'm going to enjoy mine!!
coz my buddies are coming to Matsue!!yeayy!!
yabedabeduu!!

Ila is here already;p
waiting for nina n ain:P

Take care..






glitter-graphics.com

my labo lab

Location : Lab
Mission : Grad research aka sotsuken

Hari ni masuk lab rasa lain plak..berdebar-debar..dub dab dub dab gitu..
bukan apa ada something yang buat mimi tense dalam lab ni hari ni..
Like you could feel the tension in the room from outside..
It's not like I don't enjoy doing my research but my lab partners are so serious!! I mean they're really focus with their research that make me so uneasy..And their rapid progress make me felt left behind..Like I'm the laziest one around here..
(But that's the fact that I can't deny actually;p)

I know it's not their fault but I can't help feeling that way..and the best thing that I can do is to study and try to do my reserch laa~~

But but..bukan semua benda tak best je pasal my lab ni..Yang best nye dorg ni baik-baik belaka. Selalu juga dorg bawak omiyage ke makanan ke..and selalu je offer mimi..tapi sayang nya selalu tak boleh makan sebab ada nyukazai..and most of the time I only took and gave it to Chong ( my junior) :p hari ni je rasa down..coz dorg senyap sangat!! kita pulak naik tension..

A little bit info about my lab..
1) 5 of us share this lab and I'm the only girl:)
2) Located on the 4th floor of building no 5 of Matsue College
3) Specialized field : Communication engineering
4) Luckily, our lecturer is very nice and he'll spend most of his time in the lab with us.


Happy Love Day!

Naughty 7teen

Sunday, May 24, 2009

afif-sarah-mimi-acap

Happy birthday to my beloved brother Acap!!
hari ni pulak birthday my bro Acap nama dia..huhu..
Dah tanya dia nak present apa..tapi dia tak mintak pape..huhu..so save la budget ;p
So tadi mak ngn ayah buat suprise pergi tengok acap kat sekolah dia kat Raub Pahang..n mak cakap acap terkejut n happy sgt laa..nsb baik semalam mimi tak gtau acap yg mak nak dtg klu tak,tak jadi laa suprise..
To my bro..wish you all the best for SPM this year k..study elok-elok..jgn main je tau!

n hari ni jugak dengan rajinnya matsue kitchen beroperasi lagi.Menu special lunch hari ni nasi beriyani!! dari pagi mimi ngn syida start masak. Mula-mula masak nasi. Yang special nya nasi beriyani ni ada Sri Lanka touch sikit...coz my junior yg datang dr Sri Lanka tu tolong ajar masak nasi beriyani tu..Bab lauk pulak, mimi uruskan bab rendang daging n syida pulak buat ayam masak madu..Lepas tu makan ramai-ramai..Sedap!!!hehee..masak sendiri, puji sendiri:p



Next time fyqa n nurul pulak turn masak k..hehee..

k..back tu study!!

Party kecik

Saturday, May 23, 2009


Hari ni dengan rajin nya try la buat kek coklat..hmm..tapi yang istant nye je laa..chong ngn syida laa yang semangat ni :p

Beli barang-barang kat Jusco tadi pastu buat..Tak sampai 10 minit dah siap adunan nak buat kek tu ;) cepat kan..pastu terus bakar lebih kurang 40 minit..Dah laa tu bakar guna toaster, patutnya kena guna oven..hehee..dalam kek tu letak la sikit kismis ngn strawberry kering..
Dah siap bakar letak topping chocolate,pisang etc..really tekito one!


Malam after tenko buat little party balqis-nurul-fyqa-syida-chong-mimi..Mastue girls:)
Best kalau lepak ramai-ramai ni..nanti kita buat lagi k..

n n..thanks to cik ulya coz gtau 60cc tu same ngn 60ml..sasuga pro laa hg ulya!!hihii

k..study2!!

Tic TAG Toe from Tirah pulak..

Aien..post ni dedicate special utk hg;)

A. Snap the picture of your collection perfume and tell other people about your perfume.(including brand,price,where and when you bought it)


  • Brand:Silky Girl (True Love)
  • Volume:dunno
  • Price:tak igt
  • Where:Kuala Sel, Msia
  • When:Last year
  • Story:My beloved sister,NOR yang perkenalkan perfume ni.Love it so much sebab kecik n senang nak bawak pergi mana-mana.

  • Brand:Heart Drop by bonny bonny (??)
  • Volume:50ml
  • Price:dunno
  • Where:Aien hg beli kat Okayama kan??hehee
  • When:Got this baby October last year
  • Story:Cik Aien bagi as birthday present..suka sangat perfume ni;)

B. Now tag a few of your friends (according numbers of your perfume)
1)Amalina Aisyah
2)Siapa-siapa yang ada banyak perfume collection;)

Hari-hari mendung ku

Friday, May 22, 2009
'Pagi yang indah ini
Tersenyum sendiri
Ciap miap burung di luar jendela
Seakan memanggil namamu ...'
(lagu Simbiosis by ELLA)
Best laa pulak rasa lirik lagu Ella ni..
hmm..tapi dah beberapa hari ni pagi mimi dikunjungi pagi yang mendung..Pagi yang indah tapi mendung.Nak pergi kelas berkira-kira nak bawa payung ke tak..Semalam tak bawak and end up kehujanan coz petang tu hujan agak lebat..Hari ni pulak bawak payung..in case kalau hujan turun senang laa..
Tapi hari-hari mendung yang melewati Matsue beberapa hari ni tak laa pulak rasa nya bagi kesan sangat kat my daily life. I mean takda la pulak mood tetiba jadi 'mendung' ke tetiba down ke..For instance hari ni happy sangat-sangat coz banyak dapat good news..huhuu..Alhamdulillah:)
Harap-harap cuaca mendung n hujan ni cepat laa berlalu. Bukan apa kalau dah cuaca mendung rasa nya semangat nak keluar jalan-jalan ni dah down banyak!! Weekend ni pulak banyak benda nak kena buat and have to go out.Come on sang mentari tunjukkan dirimu sayang!!
Semoga weekend ni cerah..Amin..
( Terasa banyak laa pulak guna word mendung dalam post ni and dah rasa word tu pelik~~ )



sunny day Pictures, Images and Photos

Birthday boy lagi..

Tuesday, May 19, 2009
mimi-ijat-epy-balqis-salleh-iwe
(nabe 12march)

hmm..still ade masa gak nak tulis blog ni..mimi mimi..
k laa hari ni plak birthday my senior..name die Ijato..
die ni suke sangat laa jeles kat org..tgk la pic kat atas tu..ade ke patut nak ketuk org ngn senduk..ish3..
nway, happy birthday Ijat!! jgn lupe ko dah tua tau..hahaa..jgn marah~~
take care kat Akita nun jauh di sane..
n macam biasa laa belanje joyfull..hahaaa..

Hari ni balqis masak kan spaghetti..sedap hingga menjilat garfu!!huhuu..lucky me!! thanks balqis..nex time wat lagi ek;)

Khalifah Allah

Monday, May 18, 2009
Still kepenatan dari trip to Yamaguchi..Mana taknya travel naik train 6 jam balik matsue semalam!!huhuu.. Duduk dalam train tak tau nak buat apa..Nasib baik pemandangan kat luar train tu cantik..sepanjang perjalanan tu nampak laut (Sea of Japan)..lawa sangat!!! Tapi yang penting mimi dapat menimba secebis ilmu kat sana n jumpa org yg dah lama nak jumpa n kawan-kawan baru..semoga ukhwah yg terbina tak kan berakhir..InsyaAllah..


وَإِذْ قَالَ رَبُّكَ لِلْمَلاَئِكَةِ إِنِّي جَاعِلٌ فِي الأَرْضِ خَلِيفَةً
(daripada Surah AlBaqarah ayat 30)
Dan ingatlah ketika TuhanMu berfirman kepada malaikat "Aku hendak menjadikan khalifah di bumi"


Khalifah Allah di muka bumi ni adalah kita semua:)

shigexyamapi

Sunday, May 17, 2009

Thanks oya!!!!!

Got this frame from Oya last week;)