Armageddon

Saturday, January 31, 2009
I watched Armageddon just now on TV.
It's been a long time since I last watch it.
And it's really one of the best movie and bringing tears also.




armageddon Pictures, Images and Photos

Love the part when Ben Affleck sang 'Leaving On A Jet Plane' to Liv Tyler before they went to space=)

That's it Mimi! Go back to study!!

Happy Sweet 22!!!

Friday, January 30, 2009



Yesterday was my bestfriend's birthday..
To Oya..this is for you..


Happy birthday to you,
Happy birthday to you,
Happy birthday dear Oya,
Happy birthday to you..


Happy 22nd birthday..Semoga dimurahkan rezeki oleh Allah..
Miss you so much dear!!

p/s today's Yabu Kota's birthday..




Tired..

Thursday, January 29, 2009
Today I don't have classes but I have to attend 5th years student punye research presentation. We have to do our own research during the final year in order to graduate. Can you imagine..I sit at that hall just to hear the presentation from 8.50 am until 6.05 pm!!! I'm really tired right now!! Luckily there's a cute boy (my classmate) sit next to me during the presentation. Eventhough we're not talking so much but well I have at least a good reason not to fall asleep=)

susahnye~~

Tuesday, January 27, 2009
wa!!susahnya study!! Dah pening kepala dah nak exam nyh.. Good luck to all my friends yang nak exam and yang tgh exam ( ok..I'm sure yg tgh exam tak bukak internet=))hehee~~

Who ever made this, you really cheer up my gloomy day=)

dah biase..

Sunday, January 25, 2009
Semalam saja laa lepak kat Joyfull ( My fav restaurant=) ) dekat ngn my college nyh. Lepak dari pkul 11 setengah pagi macam..coz kalau tak keluar rasanya tyme2 macam ni still tidur lg..hehee..Bukan duduk lepak je tau..I did some revision and my experiment report tau~~
Time masuk restaurant tu, try laa carik seat hujung tapi penuh. So, duduk je laa kat seat yg kosong dekat ngn cashier.hmm..Tak kisah la yang penting tempat tu nonsmoking seat. Tak suka sangat kalau duduk kat side yang boleh smoking cos nanti balik abes baju semua bau asap rokok=(

Nway,nak dijadikan cerita, during lunchtime ramai laa org datang nak makan. And then datang laa 1 keluarga ni. Sorg nenek with 4 grandchildren. Dorg duduk depan my meja and I had to face them laa kiranya. Mula-mula tu ok je study. Lepas tu ada sorg cucu nenek tu kecik laa about 1 year old macam tu keep on looking at me as if macam tak pernah tengok foreigner je. 'Pelik sangat ke aku ni' or 'dorg ni tak pernah tgk org pakai tudung kot' etc kalau dulu selalu laa terfikir macam tu tiap kali kalau tgh jalan-jalan org pandang pelik. Tapi tu dulu dulu laa waktu baru sampai kat Jepun ni. Sekarang ni dah biasa je. Tak kisah pun orang nak pandang, pandang laa..dorg punya pasal..Dah biasa da with this situation.

Then waktu family tu dah abes makan and nak gi bayar, makcik tu sempat cakap 'ganbatte ne' ( good luck or try your best) at me.. hehee.. Baik mak cik tu~~ terharu^^

Rescue

Saturday, January 24, 2009

I just finished watching first episode of new drama RESCUE .I don't know that Nakamaru Yuichi from KATTUN can act so well=)He's really good in that drama I think. Usually he's the one who always being teased by other Kattun members. And all of them like to make fun of him.


The best part is that the drama location is in Yokohama. And there is one scene that they shoot at Osanbashi,Yokohama. The place where we have our picnic last time when I went to visit Shera with Fiqah during winter break. Thanks to Shera, Sha and Hazmi coz they're so kind to show us around Yokohama back then. We're having sooo much fun =)

Yokohama!!


ktrg je yang lepak duduk atas rumput nyh..Orang lain
tak buat pun=)




Us at Chinatown

Thanks sooo much..Insyaallah we'll go to your home again Shera..hihiii



It's friday!!!

Friday, January 23, 2009
yeah!! today's friday!! Petang tadi ada gathering international student + tutor with teachers. As usual ada makan-makan la. tu yang best!!hehhee.. And we have to make a speech by telling how's our life going on or about studies etc. As I'm not really good in making speech , I make it as simple as i can=)

cepat dan pantas speech^^


from left Balqis, Makino,me, Amakawa(my tutor)

with my juniors nurul n fiqa..owh..plus my senior Ijat






Don't get sick Mimi!!

Thursday, January 22, 2009
Lately here in my college ada laa beberapa org yang kena influenza. Lepas tu lecturer semua quite risau laa coz sakit ni boleh berjangkit.Hope jangan laa kena sakit ni. Lagi-lagi sekarang ni dah nak dekat exam. Kalau sakit susah laa pulak nanti. At first I don't really care about it but lately my classmates pun start talking about it. And I kind of asked them about that disease. Luckily tak de pulak my classmate yang kena sakit ni. Tapi kat my hostel ada yg kena influenza ni. Risau laa pulak..

Here are some symptoms of influenza:

*Bad cold that makes you feel hot and weak
*Headache
*Fatigue
*Coughing and sneezing
*Body aches


Prevention

*hand washing
*gargling
*get enough rest


Semoga kita semua tak jatuh sakit..Amin





0004

Tuesday, January 20, 2009

Happy 9th anniversary to all fellow Sains Selangor 0004!!!


Time goes by so fast and it seems like just yesterday we entered the school. I guess everybody feel the same way.


So, semalam (19 January) kalau 9 tahun lepas merupakan first day masuk Sekolah Menengah Sains Selangor. Sekolah yang best sangat with pengalaman manis, pahit ,masam semua ada. Semua cukup laa rasa tyme sekolah dulu. Cakap laa ape, semua ada. But yang paling best dapat menimba ilmu ( chehh!!!) ..ok ok..yang paling best dapat kenal kawan-kawan yang best sangat2.



I really appreciate that.



*Busy day!!*


Good Luck!

Sunday, January 18, 2009
Cepat nya masa berlalu..tup tup dah masuk tengah bulan Januari..Rasanya macam baru je masuk new year.. Nanti tup tup da habis bulan 1 n masuk bulan 2 pulak n seterusnya..

Masuk bulan 2 dah kena fikir pasal final sem exam semua..pening2..skarang ni pun dah pening..

To dak2 dai===>khas untukmu Fiqah, Peqah n lain2
All the best in exam..You guys can do it!!!
Good Luck!!



Love Shuffle

Friday, January 16, 2009
Just finished watching new drama , Love Shuffle. Interesting first episode with famous cast. Not bad la. Hmmm..Orang tak de kerja nak buat macam ni laa. Asyik tgk tv je. Actually , banyak je homework and report tapi malas nak buat. Plus, hari ni cuti so tadi pergi keluar shopping kejap. I love shopping very much! Everybody loves shopping I think.hehee. Tapi dalam banyak banyak shopping kan, window shopping gak yang paling best. Duit tak habis and boleh try baju etc sesuka hati. But of course bila kita beli barang yang kita suka tu satu kepuasan kan even barang tu mahal. Lepas beli some stuff, pergi supermarket beli barang-barang dapur pulak. Main ambik je makanan+sayur semua dalam bakul. Tengok-tengok terbeli pulak banyak barang and berat pulak tu.For your info, kat Jepun ni kalau beli barang kat supermarket, orang kedai tu tak tolong masukkan brg2 kita tu dalam plastik. Dorg just sediakan beg palstik dan kita kena masukkan sendiri barang-barang yang kita beli tu dalam plastik. At first pelik jugak tapi sekarang dah biasa.











Doakan untuk keamanan dunia.Amin



Badminton

Thursday, January 15, 2009


Today, I don't have any classes but we have our Clean Day and Winter Sport Day. For the sport day, my classmate,Kanae and I entered the inter-class badminton match. We won the first match but we lost in the second match. So we didn't manage to go to the next round. But well, we've tried our best and we lost. I enjoyed the game very much and hope I can win some other time.

TOEIC

Yesterday was a very busy day for me. I sit for my TOEIC test first thing in the morning and had my English presentation later that afternoon. Before that I woke up early, have my breakfast and get ready for the exam. Usually I will wake up just in time for class and get ready hurriedly.

The test was about 2 hours long with 45 minutes of listening. It was so long and I'm so tired after I finished the test. I hope I can get better score this time.

TOEIC = Test of English for International Communication

To Tsuyama With Love♥

Tuesday, January 13, 2009

Even winter break has come to an end days ago, but I still want to talk about it.

Tsuyama was my first stop before I went to Kobe. I’m really excited to go there to meet my beloved friends! Yeah!!After quite sometimes ..

<24>4 of us (me, Balqis , Salleh n Ijat)gi Tsuyama.Sampai2 malam 2 dorg da siap kan nak wat nabe with the boys skali.Org kata klau makan ramai2 2 makanan sume jd sedap.Mmg betul laa..

nabe=)

<25 Dec 08>wat picnic dalam kesejukan winter kat area hostel..hahhaa..best laa..n yg plg pntg makan lg=)lpas 2 exercise main bola..mmg best laa glak2 kan org..hahahaa..

malam 2 plak get ready and kluar main bowling.Best!!Lpas bowling sume lari2 gi Joyfull coz tyme ni salji turun..abes basah sume~~lpas makan n borak2 sume br balik.

<26>bile bgn2 pg je tgk luar dah putih je coz ditutupi salji..superb lawa!!ape lg main salji laaa..huuhuu~~Balqis balik Matsue pagi and Nina,Ain,Adnan n juniors gi Tokyo malam 2=(

<27>gi Osaka with Ila n Shah..They went to Tokyo after that and I went to Kobe~~Thanks to Ila n Shah coz antar aku smpai aku msuk train..T'haru~~

Thank you very much to dak2 Tsuyama coz sudi terima kedtgn kami..InsyaAllah nnt ktrg dtg lg=)Best gile jumpe korg..memories remain..



*Ain,Mimi,Nina,Balqis,Ila,Shah,Adnan*

Damai yang hilang

Monday, January 12, 2009
I just want to share this nasyid 'Damai yang hilang'.Terase sedih pulak bile dgr nasyid ni n bile hayati liriknye..


Damai Yang Hilang by Nowseeheart
Album : Saujana 5 Bintang


Tercalar pelangi di hiris gerimis
Senjapun merangkak menutup mentari
Terbias warnanya ke wajah

Lagu kedamaian tiada kedengaran
Bumi yang merekah di sirami darah
Kemelut melanda tiada kesudahan
Kemusnahan bermaharajalela
Yang lemah menjadi mangsa

Anak-anak kecil mengoncangkan ibunya
Yang lemah longlai tak lagi bernyawa
Jeritan suara batinnya
Tak siapa mendengarnya

Tergadaikah maruah oleh janji-janji
Terbayarkah dengan nyawa dan darah
Soalan yang tiada jawapan

Kemanusiaan telah lama hilang
Kini yang tinggal hanya ketakutan
Musnah kasih sayang dan persaudaraan
Tandus akhlak dan keimanan
Menyemai persengketaan

Source

And this is the video that I watched at You Tube



Semoga kedamaian akan kembali di muka Bumi ini..dan same2 lah kita mendoakan saudara2 kita di Palestin..Ribuan kesyukuran dipanjat kan kpd Tuhan Yg Maha Esa krn dikurniakan kedamaian di negara tanah air kita..



*busy with report=( Wish me luck*




Snow

Sunday, January 11, 2009

It’s snowing here in Matsue since yesterday!!yeah!! According to the weather forecast, snow will be falling until next Saturday..yeah..yatta!!

I like snow very much..tp tu laa klau pagi2 lambat bgn n lmbat nak gi klas slalunye sempat je klau lari dr hostel gi klas.. ni kalau ade salji susah sket nak lari coz salji yg cair ni quite licin..silap2 boleh jatuh tergolek tepi jalan..huhuu~~I'll try my best not to get up late to class then=)Time winter ni slalu je rase malas nak bgn cz sejuk!!huhuu..nak tido n hibernate je diam2 dlam bilik..hahaa

So ptg td kuar gi convenience store with Balqis and jalan2 jap tgk snow around hostel..


snows began to melt





with Balqis

Hello 2009!!

Hope that it’s not too late to wish Happy New Year 2009 to all.About my New Year celebration. Hmm..I was in Kobe that time spending winter break with friends. I spend about 10 days (Lame tu!!) at Fiqah’s home. (Thank you very very much to her )Best gile2 coz dapat spend tyme byk mase ngn Fiqa..Gi umah Shera,gi shopping,gi kuar makan n many more~~

On 31st December 2008 we spend some times shopping and go sightseeing around Kobe. We went to Ikea because our beloved Peqah wanted to get some ideas for her new home. Then, we went to Kobe Mosque. After that we went to our next stop to the famous ‘Tabehodai’ (All-you-can-eat).After tabehodai 5 out of 7 of us decided to countdown for New Year. Akachan and Pika went back home early.


Instead of going for countdown , we ( Me,Fiqah,Peqah,Nurul,Huda) celebrated New Year at McD just chatting and making some silly videos=)




New Year Night!


Fiqah ngn aksinye~~



huda hoho~~

peqah~~star of the night?


tgk video


DO RE MI

video




Thank you guys=)